Edit Game
Ki vagyok én?
 Delete

Use commas to add multiple tags

 Private  Unlisted  Public




Delimiter between question and answer:

Tips:

  • No column headers.
  • Each line maps to a question.
  • If the delimiter is used in a question, the question should be surrounded by double quotes: "My, question","My, answer"
  • The first answer in the multiple choice question must be the correct answer.






 Save   16  Close
Nevemhez fűződik a magyar nép egyetlen sikeres szabadságharca. Királlyá is választottak, de nem fogadtam el a koronát.
Bocskai István
Erdélyi fejedelemként az én uralkodásom volt Erdély aranykora. Több alkalommal is beavatkoztam a harmincéves háborúba a protestáns fejedelmek oldalán.
Bethlen Gábor
A magyar katolikus megújulás legismertebb alakja vagyok, sokat főnemesi családot térítettem vissza a katolikus hitre. Nagyszombaton egyetemet alapítottam.
Pázmány Péter
Költőként és hadvezérként is ismernek, egyik művemben kiváló ősömnek állítottam emléket. Hozzá hasonlóan én is sokat harcoltam a török ellen.
Zrínyi Miklós
A Habsburg Birodalom uralkodójaként egyszerre kellett küzdenem XIV. Lajos Franciaországával és a törökkel is. Uralkodásom idején sikerült kiűzni a törököt Magyarországról.
I. Lipót
A kurucok vezetőjeként egy rövid időre 4 részre szakítottam Magyarországot. Török hűbéres voltam, a Habsburgok esküdt ellenségeim voltak.
Thököly Imre
Első férjem I. Rákóczi Ferenc volt, a második pedig Thököly Imre. Nagybátyám egy vadkan baleset áldozata lett. Munkács várát védtem a császári csapatokkal szemben, amíg csak lehetett.
Zrínyi Ilona
A Habsburg Birodalom egyik hadvezéreként nagy szerepem volt a török kiűzésében Magyarországról. Győzelmet arattam a zentai csatában, ezért szobrot állítottak nekem a budai várban, Később harcoltam a spanyol örökösödési háborúban is.
Savoyai Jenő
Erdélyi vajdaként nagy haderővel rendelkeztem, de lekéstem a mohácsi csatát. A köznemesség királlyá választott, de csak az ország egy része felett uralkodtam.
Szapolyai János
10 évesen lettem Magyarország királya, a Jagelló-dinasztiához tartozom. A mohácsi csata földi pályafutásom végét jelentette.
II. Lajos
Kalocsai érsekként a magyar sereg fővezére voltam a mohácsi csatában, de sajnos én is holtan maradtam a csatamezőn.
Tomori Pál
Miután az Oszmán Birodalom élére kerültem, nagy hódításokba kezdtem. Első hadjáratom során elfoglaltam Nándorfehérvárt. Sok évvel később Magyarország ellen vezettem az utolsó hadjáratomat is.
Szulejmán
Én voltam az első erdélyi fejedelem, de apám révén a magyar trónra is jogosult lehettem volna. Csupán két hetes voltam, mikor apámat elvesztettem.
János Zsigmond
Azon mesterkedtem, hogy újra egyesüljön Erdély és a királyi Magyarország, de a Habsburgok félreértették tetteim és megöltek. Szerzetes voltam.
Fráter György
Az egri vár kapitányaként sikeresen vertem vissza a törökök ostromát.
Dobó István
Az én nevemhez fűződik az első teljes magyar Biblia-fordítás, melyet általában vizsolyi Bibliaként emlegetnek.
Károli Gáspár