Edit Game
BASINÇ
 Delete

Use commas to add multiple tags

 Private  Unlisted  Public




Delimiter between question and answer:

Tips:

  • No column headers.
  • Each line maps to a question.
  • If the delimiter is used in a question, the question should be surrounded by double quotes: "My, question","My, answer"
  • The first answer in the multiple choice question must be the correct answer.






 Save   16  Close
Yağ tenekesini ısıttıktan sonra kapağını kapatıp soğumaya bıraktığımızda şekil II'deki gibi içe doğru büzülmesini nasıl açıklarsınız?
Isınan hava yükselir ve tenekeden dışarı çıkar. Bu durumda içerideki basınç azalır. Açık hava basıncının etkisi ile bu durum gerçekleşir.
Lastik hortumun alt ucundan havayı çektiğimizde suyun alttaki kaba dolmasının sebebini nasıl açıklarsınız?
Lastik hortumun havasını çektiğimiz ucundaki basıncı azalttığımız için basıncın çok olduğu yerden az olduğu yere doğru su akar.
Dağın A noktasında farklı sıvılar ile yapılan Toriçelli deneyleri görselde verilmiştir. Buna göre deney düzeneklerindeki sıvıların basınçları arasındaki ilişki nedir?
Eşit / K = L = M
Şekildeki kapların tabanlarına uyguladıkları sıvı basınçlarının eşit olması için kaplara konulması gereken su miktarları nasıl olmalıdır?
M > K > L
Şekildeki deneyi yapan öğrenci yüzeye etki eden basıncın giderek azaldığını fark ediyor. Basıncın giderek azalmasının sebebini nasıl açıklarsınız?
Eğim arttıkça cismin değdiği yüzeye ( zemine ) uyguladığı kuvvet azalmaktadır. Yani basınç kuvveti azalmıştır.
Şekildeki kap hareketli pistona sahip olup içinde yay bulunmaktadır. Kabın farklı yerlere götürülmesiyle pistonun hareket ettiği ve yayın her seferinde daha fazla sıkıştığı gözlemlenmiştir. Kap nereye götürülmüş olabilir?
Bulunduğu yerden daha alçak yerlere / Açık hava basıncının attığı bir yere / Pistona etki eden basıncın arttığı bir yere
İçi dolu bir şişeyi, suyla tamamıyla dolu olmayan bir kabın içine baş aşağı koyduktan sonra lastik bir borunun ucundan şişenin içindeki havayı çektiğimizde suyun yükselmesinin sebebini nasıl açıklarsınız?
Şişenin içindeki havayı çekersek basınç azalır. Açık hava basıncının etkisiyle su yükselir.
Şekil III'te, pipetin üst ucunu bastırarak tuttuğumuzda içindeki sıvının dökülmemesini ve Şekil IV'te parmağımızı çektiğimizde pipetin içindeki suyun dökülmesini nasıl açıklarsınız?
Şekil III'te açık hava basıncı suyun dökülmesini engeller. Şekil IV'te parmak çekildiğinde o uçtan da açık hava basıncı etki edeceği için sıvı dökülür.
Pipete üflediğimizde cam borudan sıvının yukarı doğru yükselmesinin sebebi ne olabilir?
Cam borunun üst ucundaki havada üfleneceği için o uçta basınç azalır. Basıncın çok olduğu alt uçtan basıncın azaldığı üst uca doğru sıvı yükselir.
Şekildeki kaplarda bulunan sıvıların miktarları farklıdır. Sıvıların tabana uyguladıkları basınçlar eşit olduğuna göre sıvıların yoğunlukları ile ilgili ne söylenebilir?
Sıvı basıncı kabın şekline bağlı değildir. / Sıvı basıncı sıvı miktarına bağlı değildir./ Sıvı basıncı kabın şekline bağlı değildir.
K, L ve M cisimlerinin yere uyguladıkları basınçlar eşit ise bu cisimlerin yere uyguladıkları kuvvetleri sıralayınız.
L > K = M
Şekildeki dikdörtgenler prizması K yüzeyi üzerindeyken yere yaptığı basınç 30 Pa ise; L ve M yüzeylerine üzerine konulduğunda yere yaptığı basınç kaç Pa olur?
L = 15 Pa ve M = 45 Pa
Şekilde verilen kapalı kap su ile doludur. Kap ters çevrilirse kabın tabanına uygulanan basınç ve tabanda oluşan sıvı basıncı nasıl değişir?
Kap tabanındaki sıvı basıncı değişmez ve kabın tabanına uygulanan basınç artar.
"Bir cismin yüzeye uyguladığı basınç, cismin yere temas eden yüzey alanı ile ters orantılıdır" hipotezini test etmek için S ve 2S yüzeyli özdeş tuğlaları kullanarak hangi öğrencilerin düzenekleri seçilmelidir?
Kağan ile Evla ya da Mina ile Evla ya da Cemil ile Evla
K, L ve M cisimlerinin birim yüzeye uyguladıkları dik kuvvetleri sıralayınız.
K = L = M
X, Y ve Z cisimlerinin zemine uyguladıkları basınçlar eşit ise; Bu cisimlerin zemine uyguladıkları dik kuvvetleri sıralayınız.
X > Z > Y